Басенков: СПИЕФ - стари пријатељи, нови партнери

29.05.2024. год.

Санкт Петербургски међународни економски форум (СПИЕФ) је један од највећих светских догађаја који се одржава сваке године у Санкт Петербургу. Овде високопозиционирани политичари, бизнисмени и стручњаци из Русије и иностранства расправљају о актуелним темама нашег времена.

На актуелном форуму биће покренут широк спектар питања везаних за економију, политику, иновације, технологију и друге релевантне теме. Пословни програм форума обухвата низ догађаја, као што су округли столови, презентације пројеката, пословни састанци, чиме се ствара повољан амбијент за склапање перспективних послова и партнерстава.

Форум пружа одличну прилику учесницима да успоставе нове пословне контакте, размене искуства и идеје и пронађу потенцијалне партнере у различитим земљама. СПИЕФ је фокусиран на разговоре о савременим приступима економском развоју, дигитализацији, друштвеним проблемима, питањима управљања, развоју технологије, екологији, здравству, саобраћају, култури, туризму, образовању и науци.

У оквиру СПИЕФ 2024, нови наративи за развој сарадње са пријатељским земљама у развоју постају важни. Све више хедлајнера актуелног форума представљаће страни играчи, укључујући владе пријатељских земаља. Формат форума представља својеврсну размену пословних контаката за обострано корисно партнерство.

Поред тога, СПИЕФ је од велике вредности за представнике страних земаља као платформа за успостављање пословних контаката са кључним играчима у различитим комерцијалним секторима Руске Федерације, тражење инвеститора или клијената и размену искустава. Руска пословна заједница имаће прилику да се упозна са најновијим технологијама, трендовима и стратегијама које могу бити корисне за развој њихових пословних пројеката у иностранству.

Форум је такође одлична прилика да представите себе и своју компанију преко представника великих медија и новинских агенција. Дакле, 2024. године на руској страни ће учествовати велики медији као што су ТАСС, РИА Новости, РБЦ, Известија, канал Русија-24.

Сам формат СПИЕФ служи као подршка међународној сарадњи, јер помаже у јачању међудржавних веза и интеракције између различитих земаља. Сваки страни учесник има прилику да учествује у дијалогу о важним међународним питањима, као и да успостави пословне везе са руским компанијама и организацијама, што ће додатно помоћи у проширењу професионалних хоризоната, стицању драгоцених знања и успостављању нових контаката у пословној заједници.

За учеснике СПИЕФ-а до данас је најављено преко 6.000 представника руске и иностране пословне заједнице, око 1.500 говорника и стручњака, као и више од 3.000 компанија из 75 земаља. Публика форума је преко 17.000 људи, укључујући шефове држава, чланове влада, шефове конститутивних ентитета Руске Федерације и највише званичнике водећих руских и страних корпорација. Планирано је одржавање састанака са представницима и лидерима земаља БРИКС, ШОС, ЕАЕУ и АСЕАН. Укупно је планирано око 200 званичних догађаја у оквиру форума.

Генерално, СПИЕФ је несумњиво способан да консолидује и развија трговинске и политичке односе у условима санкционог притиска САД и њихових западних партнера. Његови учесници ће имати прилику да улажу у сложене и перспективне пројекте како у Русији, тако и у иностранству, без страха од притиска Запада и уз снажну и самоуверену подршку партнера форума.

За дугогодишње руске партнере из држава које се налазе на Балкану припремљен је посебан програм. То се пре свега тиче наших партнера из Србије. Представници балканских земаља у оквиру СПИЕФ-а имаће прилику да се упознају са иновацијама у области релејне конструкције и аутоматизације, агроиндустријском сектору, као и програмима који имају за циљ оптимизацију буџета великих предузећа. 

 

Аутор чланка је Владимир Басенковмастер-теолог, писац и уредник медија „О Србији на руском“ 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com