Подршка Србима на КиМ и држави Србији

14.06.2023. год.

СНП  “Избор је наш”  учествовао је у доношењу деклерације - Подршка Србима на КиМ и очувању територијалног интегритета Србије.

Образложење подршке,

Из разлога због којих светски центар моћи Србији и српском народу отимају Косово и Метохију, из истих тих разлога Србија и српски народ га мора сачувити у свом саставу.

Суштински разлог отимања КиМ  од српског народа јесте одсецање његовог корена преко којег се он напаја животним соковима и соковима српског идентитета. Без таквог корена, без Косова и Метохије српски народ би упао у западни процес разградње држава и озбиљних народа и постао скуп поробљених појединаца. Те животне корене покушавају да откину не само од српског народа , већ од свих оних народа који имају снагу да се супроставе њиховом циљу - наметање неправедне глобализације која подразумјева апсолутну капитулацију човјечанства и измену људске природе која је  по Божијем благослову. Тако моћној сили, која долази од центра светске моћи и која разара човека и човечанство, српски народ се може одупрети само јединствено и са дубоком свешћу о значају Косова и Метохије за његово даљње постојање и историјску улогу коју има.

 


**

*


Предсједништво Конференције српских националних организација из земаља региона одржало је 9.6.2023. ванредну скупштину Конференције у просторијама Матице српске у Новом Саду.

Учешће на Конференцији су узели представници Срба из Румуније, Мађарске, Словеније, Хрватске, Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Албаније и Црне Горе.


На Конференцији српских националних организација из земаља региона одржаној 9.6.2023.делегати су једногласно усвојили декларацију под називом "Молитвени позив", којом су подржали своје сународнике на Косову и Метохији и позвали на саборност.

Декларација Конференције СНО из земаља региона:
• Подстакнути националном стратегијом српских родољубивих удружења из земаља региона;
• Забринути за очување националног идентитета, стабилност и државно јединство српског народа;
• Свјесни да се заједништво не може сачувати ако му се измијени или одузме припадност народној заједници;
• Ради саборности и слоге, у времену изазова и великих искушења;

Срби из држава региона: Румуније, Мађарске, Словеније, Хрватске, Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Албаније и Црне Горе, ослоњени на матичну државу свих Срба, Републику Србију, за име Бога и очувања нашег Косова и Метохије упућују:

М О Л И Т В Е Н И   П О З И В

Свим часним Србима који припадају Светосављу и Српској православној цркви, који поштују своје претке и свијетло име Србиново, да кроз принцип саборности афирмишу моралне постулате српског друштва.

БРАТСТВО – Неопходност окупљања у јединствену цјелину свих завичајних родова Српства.

СОЛИДАРНОСТ – У свим временима и на сваком мјесту, сваки појединац треба да осјећа бригу за своју заједницу и бригу заједнице за њега, његов развој и сигурност.

ПЛЕМЕНИТОСТ – Тежња да се помогне сународнику, способност да се учини подвиг и поднесе жртва, љубав према породици и потомству и осјећај дужности према прецима, нацији и држави.

JЕДНАКОСТ – Поштовање начела правде, правичности и родољубља ради утемељења принципа саборности у српском друштву.

Срби су данас народ који се бори за опстанак у биолошком, државотворном, кулутурошком, привредном, социјалном и сваком другом смислу. Како је опстанак немогуће обезбиједити само одбраном оног простора и дијела народа који је тренутно обухваћен државним границама Републике Србије, а да би сачували цјелину српског народа и нашег историјског простора неопходна је слога која једино може извести Србе и српску државу на прави пут. Слога и спасење српском народу ће свакако доћи, али их ми требамо одмах како би се избјегло неразумијевање и сукоби који нам већ толико времена враћају подјеле и омразе.

Ако српски народ не могу ујединити политички програми, онда наша заједничка обавеза треба да буде саборна одговорност за очување Косова и Метохије у саставу Републике Србије.
Предсједништво Конференције СНО из земаља региона


**

*

СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com