Отворено писмо предсједнику Владимиру Владимировичу Путину

22.12.2022. год.

Предсједниче Руске Федерације, господине Владимире Владимировичу Путин,

Српски народни покрет „Избор је наш“ узноси молитву Богу – Да се Ви, предсједник Русије и Његова светост Патријарх српски господин Порфирије, ставите на чело Свјетског покрета за одбрану Косова и Метохије. Ова молитва произашла је из чињенице да колективни Запад врши огромне притиске на руководство српског народа како би одустало од националних интереса, па и да се одрекне Косова и Метохије.

Косово дијели свијет на двије стране, руши или потврђује међународно право, оприсутњава силу зла и лажи, или Закон правде. У оваквом времену Косово није важно само за свеколико Србство, већ и за сав слободарски свијет, јер оно представља и својеврсни систем вриједности.

Руски и српски народ, као и сви други народи који теже слободи и правди имају заједничког, моћног и лукавог непријатеља. Наш непријатељ спроводи политику „завади па владај“ коју је довео скоро до савршенства. Он од Кијева ствара непријатеља Русије, а од Србије отима „срце“, Косово и Метохију. Против таквог непријатеља најбоље се борити заједнички. 

У најтежим, преломним временима интереси су промјенљиви, али истински пријатељи су вјечни. И српски и руски народ, у таквим временима, увијек ће бити на истој страни историје. 

Нека буде мир на Земљи и добра воља међу људима.

Желећи Вам свако добро, срдачно Вас поздрављамо. 


Бања Лука, 22.12.2022.

Дане Чанковић, предсједник СНП - Избор је наш

********

Широј јавности износимо на увид и друга два отворена писма предсједнику Путину, као и Генералном секретару УН, које је Покрет својевремено упутио, а у вези су са Косовом и Метохијом:

Отворено писмо амбасадору Руске федерације у Србији господину Александру Алексејеву

26.02.2007. 

Поштовани амбасадоре,

молимо Вас да пренесете молбу Предсједнику Руске Федерације, господину Путину, да Русија стави вето на евентуалну одлуку УН-а о статусу Косова и Метохије, која би била противна Уставу Србије и међународном праву.

На тај начин Шиптари на Косову и Метохији добили би пуну аутономију у саставу државе Србије, која им припада као националној мањини, а не би остварили право које им не припада, а то је право народа на самоопредјељење.

У противном, ако Косово и Метохија постане независно, дестабилизоваће се читав регион и створиће се Велико Косово.

С друге стране, молимо Вас да дјелујете, како би Русија признала резултате референдума у Републици Српској, на којем би се грађани Републике Српске изјаснили о њеном издвајању из наметнуте и неправедне Босне и Херцеговине. На тај начин државотворни српски народ остварио би припадајуће право, право народа на самоопредјељење, а границе Републике Српске, које су међународно верификоване, постале би државне границе.

Обавјештавамо Вас да је наш Покрет прикупио 50.000 потписа грађана Републике Српске који траже да се распише референдум о издвајању Републике Српске.

У прилогу Вам достављамо отворена писма предсједнику Венецијанске комисије господину Пјеру Гарону и амбасадорима у Босни и Херцеговини, у којима образлажемо зашто је немогућа Босна и Херцеговина.

Не сумњајући у Вашу добру вољу,

срдачно Вас поздрављамо       

********

Отворено писмо Предсједнику Руске федерације

31.08.2007. год.

Послије писма – молбе (26.2.2007. год.), које смо упутили предсједнику Руске федерације, господину Путину и од њега молили да Русија не подржи одлуку у Савјету безбједности УН о статусу Косова и Метохије, која би била противна међународном праву и Уставу Србије, сада руском народу и предсједнику Путину изражавамо нашу захвалност, овим писмом:

ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЈЕДНИКУ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ

Господине предсједниче Путине,

Русија није допустила да се у Уједињеним нацијама Косово и Метохија прогласи независном државом и на тај начин одузме 15% територије суверене државе чланице

УН-а, већ је стала на страну међународног права и правде. То добро се не заборавља. Оно обнавља и оплемењује дубоке везе руског и српског народа.

Што је већа жалост у српском народу била у предходном периоду, због немогућности да нам Русија помогне, то је сада већа радост у нашем народу према њој.

Руски и српски народ има исту врсту проблема, али и исти циљ – МИР НА ЗЕМЉИ И ДОБРА ВОЉА МЕЂУ ЉУДИМА.

Свјесни смо да је чак и једном човјеку – нечовјеку мало и богатсво читаве планете и зато је потребан биполарани свијет за који се и Ви залажете.

Не приличи нама малима да се обраћамо Вама великом, али љубећи истину и правду, сматрамо да ћете разумјети нашу потребу да као појединци будемо личности, а као народ да не будемо група и да у овом времену ни мали не смију остати по страни.

Дубоко смо Вам захвални за све добро што чините.

Нека Бог благослови руски и српски народ.

********

Отворено писмо Генералном секретару Уједињених Нација, господину Бан Ки Муну

31.01.2008. год.

ОТВОРЕНО ПИСМО ПОВОДОМ НАЈАВЕ ДА ЋЕ ПАРЛАМЕНТ КОСОВА ПРОГЛАСИТИ НЕЗАВИСНОСТ

ГЕНЕРАЛНОМ СЕКРЕТАРУ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА ГОСПОДИНУ БАН КИ МУНУ


Вашa Екселенцијo,

молимо Вас да учините све, како ни једна држава не би признала једнострано проглашену независност Косова. Тиме би био заштићен суверенитет и територијални интегритет једне чланице УН, у овом случају државе Србије. У противном уколико УН, као најважнија међународна организација, нема снаге да заштити своју чланицу, изгубиће као таква смисао постојања, а многе државе неће видјети сврху у њеном чланству.

Биће то почетак краја садашњег међународног поретка и свијет ће кренути у велику неизвјесност, а Балкан у сукобе, изазване једностраним проглашењем независности Косова. Са разлогом ће тада српски народ отворити своје национално питање на међународном нивоу. Да не би дошло до сукоба, предлажемо да УН организују међународну конференцију о Балкану, на којој би се дефинисало ко и на основу чега има право на самоопредјељење и на којој територијалној цјелини.

Увидјевши да се на Косову подржава албанска национална маљина на самоопредјељење, а историјском државотворном српском народу намећу порази, Покрет је покренуо иницијативу за издвајање Републике Српске из наметнуте БиХ. Ово издвајање десило би се на основу референдума и Покрет је прикупио 50,000 (педесет хиљада) потписа грађана Републике Српске који подржавају такву иницијативу. Уколико албанска мањина прогласи независност Косова, захтијевамо да Народна скупштина Републику Српску прогласи независном државом.

Овим писмом приносимо Вам наше жеље за мир на земљи и добру вољу међу људима.

********         

                                 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com