Чанковић: Молба Путину да Русија стави вето

27.02.2007. год.

Председник Србског народног покрета Избор је наш Дане Чанковић изјвио је данас да је тај покрет упутио молбу руском председнку Владимиру Путину да Русија стави вето на евентулану одлуку УН о статусу Косова и Метохије која би била у супротности са Уставом Србије и међународним правом.

Чанковић је на конференцији за штампу у Међународном прес центру Тањуга у Бањалуци рекао да је писмо са таквом молбом упућено руској амбасади у Сарајеву.

Он је додао да би на тај начин "Шиптари на Косову и Метохији добили пуну аутонимију у саставу државе Србије, која им припада као националној мањини, а не право народа на самоопредељење, које им не припада".

Чанковић је упозорио да би евентулано проглашење независности Космета дестабилизовало цео регион и створило "Велико Косово".

Он је позвао руског председника да Русија призна резултате рефрендума у Републици Српској на којем би се грађани изјаснили о њеном издвајању из "наметнуте и неправедне БиХ".

"На тај начин државотворни српски народ остварио би припадујућхе право, право народа на самоопредљење, а границе РС, које су међународно верифковане, постале би државне границе", истакао је Чанковић.

Он је подсетио да је у организацији Српског народног покрета Избор је наш прикупљано око 50.000 потписа грађана РС, који траже да се распише рефрендум о издвајању РС из БиХ.

Чанковић је истакао да је "БиХ наметнута држава" и да из другог ентитета - Федерације БиХ - непрестано "долазе знаци о нетрпељивости према РС и српском народу".

Он је осудио и недавну акцију полиције РС због привођења београдског професора Косте Чавошког на Палама, након његове посете породици првог председника РС Радована Караџића.


Тањуг


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com