Са конференције за новинаре: Подршка предсједнику Додику и политици одбране РС

14.03.2011. год.

Предсједник Покрета, прије свега, изразио је саучешће јапанском народу и позвао све вјерујуће људе да узнесу молитву Богу за помоћ том народу.
 
Покрет подржава иницијативу предсједника Додика о расписивању референдума. Ипак, сматра сврсисходнијим да се народ на референдуму изјасни о стављању ван снаге свих наметнутих, изнуђених одлука, одлука које су донесене под притиском, а тичу се преноса овлаштења са Републике Српске на ниво БиХ. Ту подразумијевамо Одлуку о конститутивности сва три народа и у Федерацији БиХ и у Републици Српској, о Управи за индиректно опорезивање, Суду и Тужилаштву БиХ, о Високом судском и тужилачком савјету и свим другим. 
 
Због економске и социјалне кризе, као и могуће дестабилизације Дејтонске БиХ и Републике Српске, позивамо предсједника Републике Српске да организује скуп позиције, опозиције и невладиних организација - на тај начин би се дошло до општенародног договора. Тај договор би садржавао могућа рјешења за све надолазеће проблеме. Ово вријеме није за подјеле, свађе и сукобе, па ни за протесте, иако их подржавамо; сада предност треба дати конкретним активностима, широком договору, солидарности, борби против корупције и криминала. Сви треба да покажу добру вољу за јачање система, институција Српске, чији интерес треба да буде изнад личног и страначког интереса. На тај начин, свим грађанима Републике Српске било би боље. 
 
Уколико политичари из Федерације БиХ буду против Дејтонске БиХ (изворног Дејтонског споразума) и наставе са понижавањем и пљачкањем РС и српског народа (случај Ганић и Дивјак, промјена химне „Боже правде“ и грба Немањића, МИО Федерације БиХ који дугује огроман новац ПИО РС, Управа за индиректно опорезивање која нам наноси огромну штету), позивамо све политичке странке из Републике Српске да помогну предсједнику Додику, како би се ставила тачка на БиХ као немогућу и никакву државу, како ју је назвао предсједник Додик. 
 
Покрет ће као конкретну активност организовати акцију под називом „Радујмо се и радимо – побиједимо кризу радом“. Уз договор са шумским газдинствима, вршићемо пошумљавање и чишћење шума. 
 
Покрет је подржао и приједлог Српске демократске странке да се путем закона заштите најугроженије социјалне категорије.


СНП - Избор је наш
 Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com