Србски народни покрет позива на референдум о издвајању РС

28.03.2007. год.

Србски народни покрет Избор је наш упутио је данас проглас српском народу да у четвртак учествује у шетњи улицама Бањалуке, након које ће парламенту Републике Српске бити уручен захтев са расписивање референдума о издвајању РС из БиХ, саопштио је председник тог покрета Дане Чанковић.

Он је на конференцији за новинаре у Прес центру Тањуга у Бањалуци рекао да ће уз тај захтев бити уручено и више од 3.000 потписа грађана, који су су изјаснили за одржавање рефрендума у РС.

"Ми имамо око 50.000 потписа градјана који су за организовање референдума о издвајању РС из наметнуте БиХ и све нећемо приложити одједном", навео је Чанковић, додајући да је за покретање те инцијативе довољно око 3.000 потписа.

"Српски народе, дигнимо главу за слободу, за референдум, успоставимо част и достојанство, прецима на радост, отаџбини на корист, потомцима на будућност", наведено је у прогласу подељеном новинарима. 

Чанковић је рекао да српски народ никада није желео наметати своју вољу другима, наводећи да Бошњаци хоће да "нам отму новац, химну, грб, заставу, РС".

Српски народни покрет Избор је наш највио је да ће поново организовати прикупљање помоћи српском народу на Космету, наводећи да је у претходном периоду прикупљена значајна помоћ за Србе на Косову и Метохији, која је прошле седмице предата оним којима је била намењена.


Тањуг


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com