Отворено писмо

04.12.2004. год.

У данима када нас сумња, а црне и немиле мисли море о судбини наше отаџбине Српске, истина нам неда да клонемо, и управо је истина најјаче српско оружје. Истина да су и у овом најновијем рату Срби жртве, а поготово је српски народ био жртва кроз историју. Ми као да се стидимо за злочин који је почињен над нама, па због тога то страдалништво не износимо у свијету. Ми разумијемо потребу предсједника РС да призна да су и Срби, али и други чинили злочин, али када то каже предсједник РС онда је то признање, а да су и друге конфесије чиниле злочин, онда је то само оптужба. И не знамо никога из друге конфесије на тако високом положају, а да је признао злочин своје конфесије. Зашто је формирана комисија која је истраживала само девет дана истине о Сребреници? 3ашто није формирана комисија која ће испитати сав злочин који се десио током читавог рата, без обзира ко га је починио и над ким је почињен, те да се и друге двије конфесије извине због злочина над православним Србима.

Срби су дозволили да у свијет оде искривљена слика о овом рату и да се вјешто замијене тезе. Отуда је и могла да заживи тужба Хрватске и дијела БиХ за агресију Србије и Црне Горе. Та тужба нема правног утемељења. Када би се вратили на почетак рата увидјели би да су управо сецесионистичке републике, републике бивше Југославије, која је била суверена држава и оснивач Уједињених нација, одговорне за овај рат који је био и сецесионистички.Управо су сецесионистичке републике Словенија, Х рватска ,дио БиХ заједно са дијелом Међународне заједнице починили злочин, злочин против мира, који се састојао у разбијању суверене државе која је оснивач Уједињених нација и као таква имала посебну заштиту.

Необјашњиво је како нико не спомиње и четврту страну у рату у БиХ,а то је муслиманска војска Фикрета Абдића супростављена чак и Изетбеговићевој војсци, која усложњава карактер рата у БиХ. Искривљена је и слика да су Срби вршили етничко чишћење, а Срби су протјерани из Лике, Баније, Кордуна, Славоније, Федерације БиХ, Космета. И зато би највише утемељена у правди, имала тужба српског народа против сецесионистичих република и Нато земаља (због бомбардовања).

Пројекат Међународне заједнице о грађењу вишенационалне државе је пропао, управо што се само на ријечима подржавао. Тај пројекат Међународна заједница је градила на пијеску лажи и насиљу, подстичући и стварајући разлике не утврђујући истину. Навешћемо примјер сатанизације Срба због измишљања и претјеривања у броју страдалих у рату, који се креће од 200.000 па и више. Због свега, Срби морају да сазнају зашто је у канцеларији Карле дел Понте скриван извјештај Међународног суда за ратне злочине, који је урадио тим експерата, а објављен прошле године. Овај извјештај открива сасвим другачију слику о броју убијених и у њему се види да су муслиманске власти у јавности и до десет пута увећавале своје жртве.Питамо се и зашто Педи Ешдаун наставља да ради на основу лажног извјештаја из 1994. године са циљем да дискредитује званични извјештај трибунала, наводећи измишљене и претјеране цифре и на тај начин долијевајући уље на ватру.

Сада се у миру дешава највећи геноцид над језиком гдје се једном те истом језику дају различити називи .Тако се управо праве вјештачке разлике, а историјски и научно знамо да се ту ради о једном језику, па самим тим и о једном народу, са три различите конфесије:православној, мухамеданској и римокатоличкој. Припадници све три конфесије морају се препознати у вриједностима братске љубави са јасном поруком у срцу: »љубим ближњега свог као самога себе». И управо тако гледајући то јединство, градећи кроз љубав све добро, били би на путу казивања Светог Саве да српски народ буде исток западу и запад исток.


Дане Чанковић



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com