Закључци ГО СДА посљедица су дјеловања америчке и енглеске амбасаде

09.09.2019. год.

Главни одбор СДА, у својим закључцима, сматра да је једини и искључиви кривац за кризу око формирања власти Милорад Додик, те да је потребно омогућити слање Годишњег националног програма (АНП) у сједиште НАТО-а.

Очигледно, да Додик, поштујући резолуцију НС РС о војној неутралности, храбро се супротставља уласку БиХ у НАТО. Зато Американци и Енглези, који БиХ по сваку цијену желе да виде у НАТО, дјелују према СДА и Бакиру Изетбеговићу, како би ови Милорада Додика представили као реметилачког фактора и одговорног за кризу у БиХ, тражећи од ОХР и Високог представника да га уклоне из Предсједништва БиХ.

Могуће је да ће специјални амерички изасланик Палмер, као и амбасаде САД-а и Велике Британије тражити од Високог представника да користи тзв. Бонска овлаштења. Високи представник Валентин Инцко свјестан је да су Бонска овлаштења нелегитимна, остварена правним насиљем, те да у овим околностима, највјероватније неће посезати за њима. То га може довести у ситуацију да буде смијењен.

Покрет сматра да су закључци Главног одбора СДА врло опасни и штетни прије свега за Дејтонску БиХ, али и за саму СДА. Ако та странка и њен предсједник Бакир Изетбеговић желе мир и напредак на овим просторима, онда требају што прије одустати од рушења Дејтонске БиХ и покушаја дисквалификације српских легитимно изабраних политичких снага.

 

 

СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com