Радован Караџић достојан славе

19.03.2019. год.

 

Срби и Бошњаци – Муслимани су жртва страног фактора

Хашки суд ће сутра, у сриједу 20. марта, изрећи правоснажну пресуду др Радовану Караџићу првом предсједнику Републике Српске. Та пресуда ће показати да ли је Хашки суд и даље политички, кажњенички механизам за оне који су непослушни према неправедном глобалистичком центру моћи, а који су се у наметнутим, ратним околностима борили за свој народ и слободу, а у исто вријеме она је опомена, пријетња и покушај дисциплиновања свих оних који би да бране свој народ, истину и слободу, или је споменути центар свјетске моћи ослабио  и судије показале моралну и професионалну димензију своје личности. Евентуално осуђујућа пресуда  предсједнику Караџићу нашла би се у давно зацртаним оквирима свјетских моћника. О тим оквирима говорио је и Алија Изетбеговић, кроз формулу, да ће за ратне злочине одговарати 70 процената Срби, 20 процената Хрвати и 10 процената Бошњаци.

Покрет сматра  да је Караџић као доктор и пјесник спонтано и стицајем околности ушао у политику, заправо Божијом Вољом, кад је најтеже ставио се на чело српског народа. Он је човјек мира. Рекао је:  „Нико нема право повести грађански рат“, а Алија Изетбеговић: „Жртвоваћу мир за независну БиХ“. Др Караџић упозоравао је и покушао наговорити бошњачке – муслиманске политичаре да не започињу рат, јер би у њему муслимански народ нестао. Његова ратна наређења (наредио слободан пролазак опкољених Хрвата од стране Бошњака кроз српску територију) показују хуманистички карактер његове личности.

Предсједник Радован Караџић достојан је славе зато што је на челу  са СДС-ом, војском и народом створио Републику Српску, као израз воље српског народа, али и гарант његовог опстанка на том простору. Ни у Хашком суду он није одустао да је на најбољи могући начин брани. Достојан је славе и зато што је један од најзаслужнијих који је спријечио братоубилачки српско-српски рат и одлучујуће учествовао у враћању вјеронауке у школе.

Од велике је важности да, прије свега, Срби и Бошњаци – Муслимани заједно дођу до истине о узроцима разбијања СФР Југославије и рату у БиХ. Врло лако би та истина показала да су, свако на свој начин, жртве и  Срби и Бошњаци неправедног глобалистичког процеса и похлепне жеље страног фактора да загосподари овим просторима и отме природна богатства, и то радећи начином  - завади па владај. У тако наметнутим околностима  свако је имао  своје хероје и злочинце, и Срби и Бошњаци.

Хашки суд, својим радом, није имао за циљ досезање истине, правде и помирења, већ наставак политике завађања...

Покрет позива,  да сутра српски народ буде у саборној молитви Богу и са првим предсједником Републике Српске, др Радованом Караџићем. А он је, захваљујући величини свога духа и дјела, и у притворској јединици Хашког суда, био слободан и слободнији од многих, па и од оних који му доносе овоземаљску пресуду.

 

 

СНП - Избор је наш



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com