Чанак „мала маца“ у односу на Мировићеву Војводина Републику?

04.06.2018. год.

Предсједник Србије Александар Вучић одбио је радни документ у вези са рјешавањем косовског проблема, познатији као „Амерички пакет“ и оцијенио га недостојним пажње и неприхватљивим за нашу земљу – пишу Новости.

Такав поступак предсједника Вучића не треба да буде изненађење, нити да се доживи као исхитрен, изнуђен или да буде изолован у том смислу. Напротив, тај потез је дио озбиљне стратегије. Јесенас сам писао да ће Вучић бити чврст у одбрани Косова и Метохије и српских интереса, те да неће бити ни његове усмјерене критике према Додику и Српској, све до организовања ванредних парламентарних избора у Србији и апсолутној побједи његове странке на њима.., а даље, само Бог зна.

Предсједник Вучић је релативно млад човјек и искусан политичар који је на власти. Скоро да нема људи који би се повукли у таквој ситуацији. Његов, можда најважнији циљ, је да у наредних десет година сачува мир, и тај мир да се искористи за свеопшти напредак. Да би то успио потребни су разговори са свима и о свему, и са спољашњим и унутрашњим факторима, као и са народом – путем референдума и ванредних избора. Треба бити спреман и имати одговоре на нове изазове и искушења. Тако предсједник Вучић можда неће бити затечен ни јачањем процеса стварања тзв. Републике Војводине. Досадашње вођење тог процеса од стране Ненада Чанка, биће „мала маца“, у односу, ако тај процес преузме предсједник покрајинске владе Игор Мировић и војвођански СНС.

Без обзира на могуће дезинтеграције Србије и покушаја подјеле српског народа и српске православне цркве, у будућности ће се створити околности које ће све то лоше што ће се издешавати, преокренути на добро. До тада обични људи, српске породице, школе и црква треба да одњегују доброг, вриједног човјека са истинским смислом и животном радошћу, који ће говорити српским језиком, писати ћириличним писмом и бити вјере православне.

И на крају сваки текст завршавам:
Побиједимо кризу радом, радујмо се и радимо.


Аутор текста је Дане Чанковић, предсједник СНП – Избор је наш



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com