Тешањ и Завидовићи су прави Ал Kаидин центар

26.11.2006. год.

Џевад Галијашевић, бивши близак сурадник Хариса Силајџића, који је Странку за БиХ напустио због сазнања, како тврди, да је Силајџић организатор и спонзор доласка муџахедина у БиХ, прошлог мјесеца преживио је два напада, због чега је обитељиз БиХ морао преселио у Хрватску

МАГЛАЈ - Џевад Галијашевић, бивши близак сурадник Хариса Силајџића, који је Странку за БиХ напустио због сазнања, како тврди, да је Силајџић организатор и спонзор доласка муџахедина у БиХ, прошлог мјесеца преживио је два напада, због чега је обитељиз БиХ морао преселио у Хрватску.

Силајџић ментор терориста
 
Галијашевић је као кандидат СБиХ, која је била члан Демократске алијансе за промјене, 2000. године изабран за начелника опћине Маглај и одмах је наредио расељавање Бочиње, села у којем је у српским кућама живјело око 1.500 муџахедина, међу којима је било 150 странаца. Неки од њих касније су евидентирани као организатори и починитељии терористичких напада широм свијета, пишу Независне новине.

На питање Независних тко су ментори муџахединима и терористима у БиХ, Галијашевић је казао како се на врху пирамиде налазе Харис Силајџић и Ирфан Љеваковић, а шеф Ал Q'аиде за БиХ је високи дужносник СДА Шемсудин Мехмедовић.

''Они су сљедбеници Изетбеговићевог животног дјела, док су њихови послушници поједине хоџе и организирани криминалци. БиХ јесте у систему организираног међународног тероризма и у њој се врши регрутација будућих муџахедина и терориста. Кампови за обуку у БиХ више не постоје, али данас се регрутација врши по џамијама. Углавном регрутирају младе, дјецу шехида и оне из социјално угрожених слојева становништва. У БиХ постоје чврсто изграђене Ал Q'аидине ћелије које су изузетно активне, не ради се о спавачима. Та активност се углавном огледа у убрзаној регрутацији нових чланова'' - истакнуо је он.

Тешањ и Заводовићи расадници

Што се тиче Џамија у којима се врши регрутација Галијашевић истиче Тешањ и Завидовиће као праве Ал Q'аидине центре.

''Маглај је полигон, али је за њихов рад ипак кључна џамија у Бочињи. Затим ту је и џамија у Лијешници на улазу у Маглај, гдје локални хоџа Изудин Крушко има бензинску пумпу. Регрутација се обавља и у џамијама у селима Нови Шехер и Копоце. Код Тешња, то су џамије у Миљановцима и у Лепеници'' - каже Галијашевић.

Каже како је хоџа Изудин Крушко у Зеничко-добојском кантону довео египатске ћелије Ал Q'аиде, чији језик одлично говори. Он то ради од рата, кад је и доведен и постављен за хоџу у Маглају.

Вехабије имају Церићеву дозволу

''Тренутно, највише вехабија, муџахедина и чланова Ал Каиде има у Шерићима и Жељезном пољу код Зенице, у и код Жепча, у Мехурићима код Травника, у Бочињи код Маглаја, те у Горњој Маочи између Брчког и Сребреника. У Маглају постоји клика из врха власти која их подржава Ал Q'аиду. Рођак начелника општине Мехмеда Мустабашића, Исмет Мустабашић, задужен је за Бочињу и уз његову помоћ тамо је изграђена вехабијска џамија, иако то није дозвољено.
 
Начелникова жена ради у Средњој мјешовитој школи чији је директор Халима Бракмић прије неколико дана на мјесто вјероучитеља запослила вехабију из Бусоваче. Са тог мјеста без образложења је отпустила Аднана Риџала, умјереног предавача ханефијског, босанског ислама.

Вехабије и муџахедини никада не би могли бити овдје да за то не постоји дозвола реиса Мустафе ефендије Церића. Дошли су уз његов пристанак, а он је сматрао да може да их уведе у систем. То никоме у свијету није пошло за руком, па ни њему, у шта се недавно увјерио, па је дошло до процеса унутрашњих диоба муслимана, који је у току'' - изјавио је Галијашевић.

На питање Независних шта су све припадници Ал Q'аиде у БиХ до сада урадили, Галијашевић је одговорио како су направили су терористичке акте које су успјели приказати као инциденте. Ријеч је о послијератним убојствима која до данас нису расвијетљена.

Леутар жрттва вехабија?

''Прва жртва био је умировљеник Славко Јовановић и још четири особе у Маглају у року од шест мјесеци. Убијена су браћа Радослав и Рајко Јовичић, припадник војне полиције Рефик Вишић, власник кафића Борис Тешановић, добитник 'Златног љиљана' Горан Келер, уредник на локалном радију Јадранко Божановић, директор ЗИКА Хабид Хотић, Ибришим Мухаремовић, Жељко Дејановић, полицајац из Травника Анте Ваљан као и још неколико повратника Хрвата у овај град, повријеђен је Енес Салетовић, умјереног имама џамије у Завидовићима Мемиса Махмутовића су смијенили и човјек је напрасно умро, а његов гроб су раскопали. Све је то био увод у убиства помоћника министра полиције ФБиХ Јозе Леутара и замјеника директора АИД-а Неџада Угљена. Тренутно раде на регрутацији по џамијама'' - закључио је Галијашевић.
(www.pincom.info) 

Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com