Референдум у РС је питање слободе

13.08.2016. год.

Покрет најснажније подржава одржавање референдума у Републици Српској, и то не само о њеном Дану, Дану када је створена, већ и о свим другим суштинским питањима са Српску и њене грађане. Од животне је важности да установе Републике Српске покажу да су слободне, да имају храброст и моћ да одрже референдум, као најдемократскији израз изјашњавања, а грађани са радошћу и масовно да изађу на референдум, јер ће то бити знак њихове слободе.

Свако супротстављање или оспоравање таквом референдуму од стране ОХР-а и САД значио би наставак угрожавања виталних интереса Републике Српске све до њеног укидања. Оспоравање Дана Републике Српске јесте и оспоравање ње саме. Континуитет угрожавања Републике Српске и српског народа види се и у томе што је ОХР све своје досадашње одлуке доносио на штету Републике Српске и српског народа, а САД су предводиле НАТО у бомбардовању Српске и тако пресудно утицале на исход рата, сврставајући се на једну страну (овом приликом не спомињемо агресију на Србију). Формирале су свој Хашки суд у намјери да међународно и правно „верификују“ своје ставове и замисли, да се у Сребреници десио геноцид. Тако су дале „мач“ бошњачким политичарима да „одсијеку главу“ Српској и унијели непремостиве ставове између бошњачког и српског народа.

Изјаве неких бошњачких политичара да се у Сребреници,  као локалној заједници, одржи референдум о њеном отцјепљењу из Републике Српске, нису ништа друго него провокација, без икакве легалне и легитимне основе.

Покрет ће са другим родољубивим НВО учинити све што је у нашој моћи, како би у јавности била изнесена неопходност и значај одржавања референдума у РС. У томе треба тражити подршку свих слободарских народа и држава које су спремне одупријети се диктату и сили једног саможивог центра.


СНП – Избор је наш


 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com