Рјешење политичко-безбједносне ситуације ванредним општим изборима у Републици Српској

25.04.2016. год.

Покрет позива предсједника Републике Српске Милорада Додика да разријеши изузетно компликовану политичко-економску и безбједносну ситуацију, тако што ће распустити Народну скупштину Републике Српске,  и што ће се поред локалних избора одржати и ванредни општи избори.

Дубоко смо забринути због најаве де се у истом дану, средином маја, могу организовати два протеста политичких групација са супротстављеним циљевима. Такви протести стварају плодно тло за подјеле, инциденте, па и сукобе са непредвидиво штетним посљедицама. Забринутост је још већа, када имамо у виду и изненадну посјету директора ЦИА-е Џона Бренана представницима  заједничких институција БиХ и министрима ентитета. Та посјета је крупан догађај и може се повезати са постојањем терористичке мреже у БиХ која је спремна да учествује у терористичким нападима било гдје у свијету. Али та посјета, можда је и покушај сузбијања сарадње Републике Српске и Руске федерације, тако што би се мијењала власт у Српској. Покрет позива све политичаре у Републици Српској да одложе најављене протесте у једном дану, јер их је могуће злоупотријебити на разне начине, па чак и терористи их могу искористити за терористички напад.

Покрет, у суштини, није против протеста, али у овим специфичним околностима они нису добри за народ. Сматрамо да предсједник Републике Српске Милорад Додик, као човјек који има највећу власт, има и највећу одговорност, те да треба још једном преиспитати политичко-економску и безбједносну ситуацију у Републици Српској, и евентуално још једном покушати постићи договор са опозиционим политичким странкама, а прије свега са СДС -ом, у интересу српског народа и Републике Српске.
 
 
СНП - Избор је наш
 Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com