С пажњом пратимо изборе у Србији

21.04.2016. год.

Србима западно од Дрине не смију бити важнији избори у САД, Русији, Њемачкој... од избора у Србији. Покрет позива наше политичаре и Србе из Републике Српске да са великом пажњом прате изборе који ће се одржати на празник Цвети, 24. априла ове године, и да сви они који имају право да гласају, то право и искористе. Сасвим је природно да наши политичари и српски народ западно од Дрине имају у Србији политичке странке које подржавају. Тако ћемо  и политички уједињавати наше земље и стварати претпоставке да Срби западно од Дрине имају легитимне представнике у установама Србије, што ће дати додатни подстрек и за заједнички економски развој. При том, наши политичари не треба да учествују и подржавају политичке странке у Србији са позиције представника установа Републике Српске, подразумијевајући да ће поштовати и сарађивати са сваком влашћу коју грађани Србије изаберу.

Покрет сматра да у овом времену великих искушења није добро да се Србија опредјељује и строго дефинише своје мјесто у будућности, поготово када је у питању однос према америчком Бриселу, Европи и Русији. Одговори на то, доћи ће временом, сами по себи, када ће Србија моћи безбиједно да одлучи. Да би се ишло тим путем, не би било добро да једна политичка странка, на изборима 24. априла, освоји апсолутну већину, јер би била у искушењу и приморана да се опредијели, онда када није вријеме за то. Сматрамо важним да послије избора, у Народну скупштину Србије уђу и Српска радикална странка као  и Двери и ДСС.

Покрет је још 2012. године сматрао да је добро да Србија уђе у серију ванредних избора (могући су и послије ових расписаних), како би, суштински реформски процеси ишли постепено и у етапама, а послије, на ванредним изборима од стране народа свака етапа била провјеравана.

Алтернатива серији ванредних избора била би диктатура, која би захтијевала изузетно снажну личност – диктатора.

 

СНП - Избор је наш

 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com