Јелић: Уколико Космет буде независан, РС ће адекватно одговорити

10.11.2006. год.

БЕОГРАД, 10. НОВЕМБРА /СРНА/ - Новоименовани предсједник Републике Српске /РС/ Милан Јелић рекао је да ће руководство Српске адекватно реаговати уколико дође до проглашења независности Косова и Метохије.


"Сви они који се у овом тренутку баве политиком неједнаких аршина и који покушавају сецесију Косова и Метохије и проглашење његове независности не раде добро не само по Србију и остале земље региона већ много шире", рекао је Јелић у интервјуу за "Глас јавности".

Јелић је истакао да ће руководство РС адекватно одговорити на овакве поруке, али да то не значи организовање референдума о осамостаљењу Српске.

"Има времена, па ћемо видјети које су то адекватне мјере. Нећемо сједити скрштених руку и не можемо подржати сецесију Косова и Метохије", рекао је Јелић.

Јелић је навео да ће Српска сигурно одговорити референдумом о остамостаљењу уколико међународна заједница и даље буде допуштала људима из Сарајева да се баве укидањем РС.

"Ако се поново буде говорило о укидању РС наставићемо реторику која се односила на референдум. Међутим, то нам није циљ, већ нам је циљ да стварамо РС по европским стандардима, која је бољи дио БиХ и која ће остатак БиХ повући ка евроатланским процесима", рекао је Јелић.

Он сматра да је све могуће у наредном периоду, али да у овом тренутку није реално очекивати било какве сецесије, укључујући и признавање независног Космета.

На питање шта ће његов мандат донијети ново у односима РС и Србије, Јелић је рекао да је јасно речено да ће Споразум о специјалним паралелним односима бити "форсиран до неслућених размјера, јер он није мртво слово на папиру".

Јелић је рекао да у БиХ нема помирења уколико одређене међународне институције и Хашки трибунал и даље буду радиле на томе да Србе прогласе за лоше момке, а да Бошњаци и Хрвати буду жртве.


www.rtrs.tv


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com