Прослава Дана и крсне славе Републике Српске и идеја о промјени Устава Републике Српске

10.01.2015. год.

Покрет  је јуче вожњом аутомобилима са радошћу прославио Дан Републике Српске и крсну славу  Светог архиђакона Стефана.

У колони је било 35 возила која су уљепшана српским заставама, а са разгласа су се чуле химне Боже правде и Моја Република и друге родољубиве пјесме.

На билборду који је возио камион  налазиле су се фотографије свих предсједника Републике Српске, од првог др Радована Караџића до садашњег Милорада Додика, као и порука: „НЕПРИЈАТЕЉСКО ЈЕ ЗАВАДИ ПА ВЛАДАЈ, А НАШЕ ЈЕ ЈЕДИНСТВО“.

Покрет сматра да је политика која долази од неких центара моћи са Запада „завади па владај“, за њих најплодоноснија а за нас најпогубнија, нажалост присутна и у Србији и у Републици Српској. Вјерујемо да је српски народ одлучан и јединствен у заштити својих интереса и зато је наша порука упућена српским политичарима.

Доживљавајући функцију предсједника као најважнију за Републику Српску, јуче се изродила идеја о стварању организације „Тијела предсједника Републике Српске“ у које би ушли сви досадашњи предсједници. Они  би имали одређену апанажу, а који би користећи своја  пријатељства и ауторитет јачали Републику Српску у сваком смислу, уједно они би активно и позитивно дјеловали у кризним ситуацијама спречавајући да евентуалне суштинске разлике српских политичара не доведу до подјеле народа. У том смислу износимо идеју о  могућој промјени Устава Републике Српске,  да се њен предсједник бира искључивo са једним мандатом  у трајању од седам година. Послије истека тог мандата дотадашњи предсједник по аутоматизму улази у организацију „Тијело предсједника Републике Српске“ и не би могао бити члан било које странке нити се бавити страначком политиком, јер би већ избором на функцију предсједника поднио неопозиву оставку на све страначке функције које би евентуално до тада имао.

На овај начин сматрамо да би  Република Српска била препознатљива и имала још већи углед, а њени предсједници не би дошли у опасност да неким својим страначким улогама деградирају себе као личност, али прије свега углед Предсједника Републике Српске као институције. У том стварању ауторитета и угледа Предсједника Републике Српске морају се максимално ангажовати прије свега изабрани предсједници, али у томе им помоћи  и сви грађани Републике Српске.

Нека нам живи Република Српска, која може да „умре“ само  у „васкрсењу“ српског националног питања.

 

СНП - Избор је наш



 


    ФОТОГРАФИЈЕ


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com