Изборна кампања као борба на „живот или смрт“

29.11.2013. год.

Најновије медијске изјаве највиших званичника и политичара Републике Српске најавили су предизборну кампању као борбу  на „живот или смрт“. Ако тако наставе политичари могу до те мјере посвађати народ тако да се он подијели са несагледиво штетним посљедицама.

Изјаве предсједника Републике Српске, Милорада Додика у којој оптужује бившег предсједника Мирка Шаровића да је наручио убиство човјека а онда и изјава бившег предсједника Драгана Чавића који индиректно оптужује актуелног предсједника да је умијешан у нека убиства, вријеђају здрав разум и достојанство народа који је те политичара бирао за ту часну функцију. Ако не дај Боже, има истине у томе, онда своја сазнања треба да подијеле са надлежним судским органима, а не преко медија да се неко дисквалификује а народ збуњује и острашћује. Изборна кампања и избори су својеврсни уговор између народа и политичара зато Покрет позива политичке странке и политичаре да буду одговорни, да изнесу своје конкретне програме и понуде конкретна рјешења за отварање нових радних мјеста у производњи, понуде рјешења за проблеме у свим сегментима друштва ( образовању, здравству, судству, полицији), као и јачање моралних вриједности,  а не да се у медијима међусобно оптужују и криве једни друге за све и свашта.

Позивамо СНСД да не сматра смаком свијета ако СДС побиједи и формира скупштинску већину, али и СДС да не сматра катастрофом ако господин Милорад Додик поново побиједи за функцију Предсједника Републике Српске или Члана Предсједништва БиХ, те да коректно, аргументовано и  достојанствено воде предизборну кампању и раде на добробити народа.

За Покрет је неприхватљива изјава предсједника Републике Српске да је БНТВ плаћена од странаца, прије свега  од америчког  амбасадора. Дубоко вјерујемо да то није истина  јер је та телевизија преносила наше активности од којих ћемо навести неке: кампања против NATO-а ( Нећемо у NATO-нећемо у рат, Перформанс „бушење NATO-а“...), кампања за референдум за независну Републику Српску  ( Одбранимо себе, одбранимо Српску, дајмо свој потпис, издвојимо Српску из наметнуте БиХ ), митинзи ( Косово је Србија и нека буде независна Српска и Одбранимо предсједника Караџића, одбранили смо Српску ), хуманитарна акција Кад би хљеба било више, акција Химна, грб, застава, то смо ми-истакнимо наше заставе, акција Радујмо се и радимо, побиједимо кризу радом и друге.

Покрет се захваљује БН телевизији и њеном директору Влади Тришићу на таквој сарадњи. Дубоко  смо убијеђени да је та телевизија професионална, на којој се могу чути све стране и различита политичка мишљења, али и родољубива. Због таквих особина, БНТВ је најгледанија у Републици Српској, на чему јој искрено честитамо.


СНП - Избор је наш
 



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com