Омогућити Јовићу да се бар брани са слободе

27.11.2012. год.

Поводом хапшења Славољуба Јовића – Пагија, које се догодило 01. јуна 2012. г, Покрет је од Срба са Косова и Метохије добио више писама и молби за подршку. Сматрамо да ниједан слободан појединац, озбиљна невладина организација, али ни други, не смију да буду равнодушни на неправду или зло према било ком појединцу, групи или народу.

Свака држава која жели да има добру будућност мора свом снагом да заштити сваку особу од опасности, ма од кога долазила. У противном, таква држава неће имати своје припаднике који су спремни да се жртвују и у најтежим временима. Зато је Покрет одлучио да подржи Славољуба Јовића и придружи се многима на Косову и Метохији који траже да се Јовић бар брани са слободе. Овом приликом објављујемо једно од писама које смо добили.

„Најпре поздрав, брате Дане, за тебе и Републику Српску!

Догађај због којег је Славољуб Јовић – Паги ухапшен од стране наше Државе се збио 1.06.2012. Тог дана су припадници немачког КФОР-а блокирали мост (и пут који једини води ка Централној Србији) како би уклонили барикаду код „Дудиног крста“ и тако омогућили пут албанским цариницима и полицајцима према административном прелазу Јариње. Том приликом КФОР је после само неколико минута почео да окупљени народ засипа сузавцем, а потом, када су каменице полетела ка њима, они су одмах одговорили гуменим, а потом и бојевим мецима. Младић из Звечана Александар (презиме су му објавили у новинама иницијалом) је рањен БОЈЕВИМ МЕТКОМ који му је смрскао кост ноге, што је потврдио и директор Здравственог центра Милан Јаковљевић! За све ово постоје ТВ снимци и слике, нарочито три куће које су изрешетане мецима из тешког митраљеза Бровинга, иако су се у њима у тренутку решетања налазиле жене и деца! КФОР никада није показао ниједну слику рањеног војника, а да је заиста имао и да је заиста неко рањен, та слика би обишла цео свет! Нигде се на снимку не види да било ко од цивила пуца на КФОР, али се врло јасно види како КФОР пуца из дугих цеви бојевом муницијом! Исто зверство КФОР је показао и на Јарињу када је пуцао такође бојевом муницијом на ненаоружан српски народ, при чему је у једном тренутку пуцао на возаче и кола хитне помоћи, па чак и на оне који су помагали рањенима. О свему овоме постоје снимци на YOU TUBE-у! Пагију се ставља на терет да је пуцао на немачке војнике и да је тиме починио покушај убиства војника (интересантно је како појединац, па таман био и  ROBOCAP, могао да угрози више десетина војника заштићених панцирима, шљемовима, визирима, штитницима, до зуба наоружаних?), иако нигде нема било ког доказа или наговештаја који би указивали на тако нешто, док с друге стране за „покушај масовног убиства цивила“ постоје докази у виду снимака, слика и очевидаца са лица места! Паги је иначе особа која за своју 51 годину није ни прекршајно, нити кривично никада одговарао, нити је икада против њега покренут било какав поступак од наше државе па чак ни међународних снага, осим што је 2002. године ухапшен од стране УНМИК-а, али ни због каквог криминала, већ зато што је учествовао у сукобу српског народа са КФОР-ом (где је учествовало најмање 1000 Срба), који је хтео да омогући Албанцима да уђу у северну Митровицу, чиме би и Митровицу задесила судбина свих етнички очишћених градова јужно од Ибра. Приликом хапшења је, по налазима француских лекара, Паги задобио 20 хематома, расекотину на глави, сломљен прст и ребро, а тело му је било прекривено модрицама!

Напомињемо да је Паги од почетка окупације Космета био један од оних људи који су целог себе дали на одбрани северне Митровице од налета албанских терориста и у тој борби за останак Србије на Космету и Космета у Србији, дочекао је да га своја (?) држава хапси тачно на 10-годишњицу првог хапшења и да његову децу и породицу  поново провлачи кроз пакао који су једном већ преживели и опет им одвајајући оца, супруга и брата од њих. Интересантно је, али и без одговора, да, са једне стране, држава Србија „сваког ко је макар један дан радио против ње, угрозио је или јој набио нож у леђа“ уважава и награђује, док са друге стране сваког ко је целог себе дао у одбрану Српства, хапси и прогања! Жели ли то Србија да од својих „Спартанаца“ направи њихове „Јањичаре“? Осећа ли држава осећај понижења када, док Хрвати и Албанци од криминалаца праве хероје, она од хероја и патриота прави криминалце?! Тражимо од државе да покаже макар мало самопоштовања и ауторитета и да, иако ЕУ и САД од ње траже супротно, омогући Славољубу Јовићу Пагију, не да прекине процес, јер ми сада и желимо да укажемо на зверства која је у више наврата починио КФОР како би се исти процесуирали, већ само ДА МУ СЕ ОМОГУЋИ ДА СЕ БРАНИ СА СЛОБОДЕ!
 
Напомињемо да је тренутно Пагијевим хапшењем драстично умањена и угрожена безбедност Срба у Митровици и да је држава послала поруку да ће свако ко покуша да се супротстави заокруживању независности Косова, било од стране КФОР-а или ЕУЛЕКС-а бити ухапшен, што је резултирало страхом да је да је сада и наша држава кренула на свој народ! Омогућавање Пагију да се брани са слободе био би први веома битан корак ка враћању поверења Срба да их држава није оставила у руке трговцима људских органа. Судбина Србије 1999. и судбина Срба у Хагу је верно описана у „Пркосној песми“, а сада се, нажалост, „понавља“ и од наше државе, „…Криви смо што јесмо, а треба да нисмо, криви што пишемо ћирилицом…(и миришемо на тамјан рекао бих)“! Србијо, покажи минимум поштовања према онима који те бране и доживљавају као своју. Омогући Славољубу Јовићу Пагију да се макар брани са слободе! СЛОБОДА ЗА ПАГИЈА!“


СНП - Избор је наш
 



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com