Поводом одбацивања оптужбе др Караџићу

29.06.2012. год.

Одлука Претресног вијећа Хашког суда којом је одбачена оптужба за геноцид против др Радована Караџића обрадовала је Покрет и пружила наду у позитиван крајњи исход процеса пред тим судом. Таква одлука потврђује да Република Српска није настала на геноциду. Покрет се захваљује првом Предсједнику Српске, Радовану Караџићу, који је показао храброст, мудрост и изабрао најбољу стратегију за одбрану себе, РС и српског народа. Др Караџић уважио је Хашки суд, иако се показао као неправедан и политички. На достојанствен начин учествовао је у процесу, како би аргументима и чињеницама приволио судско вијеће да сагледа цјелокупну истину. У том смислу, од огромне је важности долазак судског вијећа у Сарајево и Сребреницу.

Покрет сматра важним да власти Републике Српске помогну др Караџићу и његовој одбрани, како би се олакшао њихов рад и прикупили докази на основу којих би судско вијеће истински сагледало процес разбијања Југославије, карактер рата и злочине који су се десили.

Убијеђени смо да ће се са новим доказима и чињеницама које ће изнијети Караџићева одбрана моћи покренути захтјев за обнову поступка многим Србима који су неправедно осуђени пред Хашким судом.  



СНП - Избор је наш
 



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com