Са конференције за новинаре на тему Оружане снаге БиХ и избори у Србији

18.04.2012. год.

Ситуација са Оружаним снагама БиХ и закон на основу којег људи у пуној снази са 35 година живота одлазе у пензију, показује да БиХ ништа друго не може урадити, него све довести до апсурда. Зато је постојање такве БиХ увреда за здрав разум. Народи се исцрпљују у покушају остваривања немогућег пројекта - функционалне БиХ, умјесто да дође до мирног раздруживања Републике Српске и Федерације БиХ, те да се посветимо економији, раду, образовању, спорту, али и међусобној сарадњи на јасним и чистим основама. Покрет сматра да РС треба да престане финансирати Оружане снаге БиХ и да Срби треба да напусте такве снаге, тим прије што Оружане снаге БиХ коштају Српску више него некадашња Војска Републике Српске. Оружане снаге БиХ могу евентуално да се сукобе са земљама у окружењу – Хрватском, Србијом и Црном Гором, а Србима такав сукоб није у интересу. У таквом, евентуалном сукобу, Оружане снаге БиХ би се распале, као што се то десило својевремено Југословенској народној армији. 

Република Српска треба да буде демилитаризована, а да не би била угрожена, потребно је да са Србијом и Русијом сачини уговор у смислу сигурне безбједности, у којем би Србија и Русија биле гарант суверенитету и територијалном интегритету РС.
 
Што се тиче избора у Србији, Покрет, полазећи од чињенице да су Србија и Република Српска државе српског народа, сматра да оба дијела народа, али и политичке странке с обе стране Дрине треба да учествују у политичком и друштвеном животу, како би се и на тај начин показало да је ријеч о једном народу. У том смислу сматрамо природним што је господин Додик као предсједник СНСД подржао одређену политичку странку. Сматрамо потребним да се политичке странке из Републике Српске одреде према изборима у Србији и да подрже неку од политичких странака. Покрет „Избор је наш“ је подржао и подржава на изборима Двери – Покрет за живот Србије. То је нова снага у Србији која се није компромитовала, а којој је стало до интереса српског народа и интереса обичних људи. Вјерујемо да ће Двери – Покрет за живот Србије бити будућност Србије. 


СНП - Избор је наш
 



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com