У доброј намјери Бошњацима - муслиманима, Хрватима и њиховим политичарима, као и Ријасету Исламске заједнице

19.12.2011. год.

Да ли је могуће понављање онога што не ваља? Најава могућег поновног увођења визног режима неким земљама југоисточне Европе дубоко забрињава и отвара питање да ли они који најављују увођење визног режима знају да се на нашем простору могу поново створити околности у којима би многи похрлили у свијет. Покрет «Избор је наш» је изразито мирољубива организација која жели добру вољу међу народима и зато се обраћа и на овакав начин. 

Постоји могућност да сарајевски политичари, подржани од одређених центара моћи и ОХР-а, уђу у замку стварања околности које ће их одвести у поновни сукоб са Републиком Српском и српским народом. Замка се зове јединствена и функционална БиХ, која би, наводно, била и демократска и привидно грађанска, са принципом гласања један човјек – један глас. Да би се дошло до тог мрачног циља, потребно је неутралисати Републику Српску, а Србима у њој измијенити свијест и душу, да Срби на овим просторима буду оно што никад нису били, да буду Босанци и да говоре босанским језиком. Уколико сарајевски политичари уђу у такву замку, а већ говоре да је Република Српска геноцидна творевина, они неслужбено објављују рат Републици Српској и српском народу. Као што Срби нису учествовали у разбијању заједничке државе Југославије, и  1992. године нису пристали да живе у наметнутој БиХ држави по вољи углавном једног народа, тако ни сада неће допустити никакво урушавање суверенитета Републике Српске, која је израз воље српског народа и значи слободу за њега и сваког грађанина који у њој живи, без обзира ком народу припада, или које вјере био. Сваки напад на РС збиће редове, не само народа, већ и политичара, те ће створити јединствени блок њене одбране. Ни српски политичари, а поготово народ, нису ружно погледали на Федерацију БиХ, а да не говоримо да јој се намећу симболи идентитета, оспоравају економски и политички пројекти, за разлику од сарајевских политичара према Републици Српској. Споменућемо само Управу за индиректно опорезивање, која преко неправедних коефицијената расподјеле новчаних средстава у огромном новчаном износу оштећује РС.
 
Уколико сарајевски политичари упадну у замку, БиХ ће се понашати као панични утопљеник, и сваки њен загрљај са Републиком Српском биће погубан и за БиХ, и за Републику Српску. Али, РС може бити истински спасилац БиХ уколико се уваже чињенице да су европске вриједности истовремено и вриједности наших народа, те да се искористе добре везе Републике Српске и Русије, која је у економском, политичком, демократском и духовном успону. 
 
Због свега наведеног, сарајевски политичари треба да прихвате мирно раздруживање Републике Српске и Федерације БиХ, а онда, као одвојене државе да учествују у ширим интеграцијама. 
 
 
СНП - Избор је наш
 Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com