Могући сценарио сукоба на Косову и Метохији и очекивани догађаји у тзв. Санџаку

12.09.2011. год.

Покрет сматра да постоји могућност сценарија у којем би Албанци изазвали инцидент са могућим жртвама на страни међународних снага које се налазе на административној линији разграничења. За све то би окривили Србе. Због такве ситуације, неке државе би повукле своје војнике, како не би гинули за тзв. независно Косово. То би створило прилику да Албанци нападну сјеверни дио Косова и Метохије и покушају га ставити под своју контролу. 

Покрет је у својим контактима са Србима Косова и Метохије уочио велику љубав према Републици Српској, и зато позивамо званичнике Српске, прије свега њеног предсједника, Милорада Додика, да посјете сјеверни дио Косова и Метохије и на тај начин покажу јединство српског народа и жељу за добрим рјешењем положаја Срба на КиМ. Уколико на КиМ услиједе догађаји са негативним посљедицама по српски народ, установе Републике Српске и њени грађани треба да створе околности у којима би дошло до мирног раздруживања Републике Српске и Федерације БиХ.
 
Покрет сматра да су осмишљене и синхронизоване активности Исламске заједнице у Србији и Муамера Зукорлића са центром који се налази изван Србије. Тим активностима, стварањем Бошњачког националног вијећа Санџака, усвајањем Декларације о дискриминацији, најавом грађанске непослушности и протеста, желе се припремити услови како би се следеће године, 2012, прогласила аутономија Санџака. Негативни догађаји који би додатно дестабилизовали Косово и Метохију одразили би се на читав Балкан, а у том смислу, посебну негативну улогу имао би екстремни ислам који би био подржан и од неких држава.


СНП - Избор је наш
 



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com