Отворено писмо порталу www.e-novine.com

04.04.2011. год.

Покрет од Вас (портал www.e-novine.com) тражи јавно извињење Републици Српској и српском народу, тако да текст извињења на насловној страни буде постављен седам дана. Уколико до извињења не дође, услиједиће тужбени захтјев према порталу. Зашто? 

У тексту назива „Радуј се, вољена Шумска, ти ниси створила зло“, објављеном на порталу дана 2. априла 2011. године, Републику Српску називају „Шумском“. На тај начин, лицемјери се ругају над тешко страдалим народом српским. Знамо како је мучен и убијан у Првом и Другом свјетском рату: Јасеновац, Јадовно, Доња Градина – логор за дјецу… И у минулом рату гинуо је, али се, захваљујући историјском искуству, Богу хвала, боље одбранио. Питао бих колико би српски народ пострадао у посљедњем рату да су Бошњаци, муслимани и Хрвати били јачи и боље наоружани од Срба? Изгледа да Срби треба да масовно страдају, па да тек онда за неке то буде у реду, и тек онда не би били криви. Имају ли они право на одбрану?
 
А Срби су и у рату 1992-1995. углавном гинули поред својих кућа. Први злочин у том рату био је над Србином Николом Гардовићем у Сарајеву, 1. марта 1992. године, први масовни злочин у том рату био је опет над Србима, у Сијековцу,  26. марта 1992. године. 3200 Срба убијено је од Божића 1993. године до средине 1995. само у околини Сребренице. Њих су, без обзира да ли је мушко или женско, младо или старо, на њиховим имањима, убијале Насерове хорде смрти, које су са предумишљајем излазиле из „демилитаризоване“ зоне Сребреница, чиниле злочин, и враћале се у заштићену зону, како би поново биле спремне на нови злочин. Страдали су и Бошњаци, муслимани, јуна мјесеца 1995. у Сребреници. Сви који су починили тај злочин морају бити најстрожије кажњени. Али, гле чуда, Дражен Ердемовић (успут кажем да је он Хрват који се некако нашао у Војсци Републике Српске), који је пред Хашким трибуналом признао да је учествовао у стријељању неколико стотина ненаоружаних Бошњака, за такав злочин добио је казну затвора у трајању од око 5 година. Против тако срамне пресуде нико није протествовао, па ни удружење „Мајке Сребренице“. Видјећемо какву ће казну добити другооптужени у том случају (у току је процес), Франц Кос. Успут речено, он је Словенац који се задесио у Војсци Републике Српске. У том злочину учествовала је и неколицина Срба. Сви они треба да добију заслужене казне.
 
Извињење тражимо и због оних 30 000 палих бораца који су учествовали у одбрани Српске и нама је оставили као највеће благо да је чувамо, али и због оних које је Српска спасила. 
 
Ми волимо свој народ и Републику Српску и због те љубави спремни смо да је бранимо, па и у овом случају. Овом приликом истичемо да поштујемо и друге, прије свега Бошњаке, муслимане, Хрвате, који су нам тако близу. 
 
Увреде на лични рачун нису предмет овог писма.
 
У жељи да се из ове ситуације најбезболније изађе, узносимо молитву Богу да Вас Он погледа.


СНП - Избор је наш
 Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com