Поводом актуелне политичке ситуације у Републици Српској и заједничким органима БиХ

24.09.2009. год.

Потврђује се она народна, да оно што је лоше може да се преокрене на добро, уколико смо мудри и без сујета. Догодило се то када се из одређених центара и на различите начине покушала уништити Република Српска, а наши политичари се ујединили око заједничког циља, одбрана Републике Српске.

Охрабрила нас је изјава високог представника, господина Инцка, у којој каже да је потребна истина и правда, али и изјава господина Квона, судије Хашког трибунала, који је рекао да се са сигурношћу не зна ко је починио злочин на Маркалама. У том смислу подржавамо изјаву господина Додика  у вези са тим злочином, али очекујемо и од осталих српских политичара да се храбро боре за истину и правду.

Покрет сматра врло важним да се садашњи премијер, господин Додик, одреди према политици првог предсједника РС, др Радована Караџића, и да најдиректније помогне његову одбрану пред Хашким трибуналом. То је зато што противници РС, тужећи Радована, желе да пресуде Српској. Позитивно одређење Додика значило би уједињење српских политичара, али и српског народа око оног што је створио Радован са народом, а Додик добио у наслијеђе да на најбољи начин одбрани. Надамо се да Додиково залагање за одбрану Републике Српске неће значити прикривање приземних личних интереса.

Проблеми који ће бити нерјешиви за БиХ извираће из одлуке Уставног суда БиХ, Управе за индиректно опорезивање, ентитетских Вијећа народа и наметнутих одлука високог представника. Ти проблеми ће довести до политичке блокаде и могућих пријевремених избора.

Покрет сматра да не треба губити вријеме, већ да се, у интересу мира, политичке стабилности и економског бољитка,  крене у процес раздруживања Републике Српске и Федерације БиХ.


СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com