Поводом перформанса „Бушење NATO-а

10.09.2009. год.

На тргу Крајине у Бањој Луци завршен је перформанс под симболичним називом "Бушење НАТО-а". Покрет је за вријеме одржавања перформанса у периоду од сат времена прикупио 700 потписа грађана који траже да Народна Скупштина Републике Српске распише референдум о уласку у НАТО. Том приликом пикадо стрелицама грађани су бушили "НАТО балоне" и на тај начин зарадили мајице на којима пише Србија, Русија са једним ЈА и беџеве са текстом "Покрет за независну Српску". Перформанс је организован како би се подстакла јавна расправа о уласку у НАТО и изнио став Покрета о неопходности одржавања референдума по том питању. Тражимо од наших политичара да наведу разлоге зашто је потребно да српски народ уђе у НАТО. Одговор на то питање далекосежно ће одредити будућност српског народа.
 
Покрет очекује да ће доћи до промјене начина гласања у институцијама Европске уније и НАТО-а, тако да ће малобројни народи, односно њихове државе, као чланице, бити у неравноправном положају у односу на велике државе. Мале државе, поред издвајања одређеног новца и наоружања за НАТО, мораће да обезбиједе и живу силу, тако да би синови малих народа гинули за НАТО интересе.
 
Чињеница је да је НАТО бомбардовао српски народ 1995. и 1999. године и да је омогућио проглашење тзв. државе Косово и на тај начин отео дио српске земље, за разлику од Русије, која је све учинила да у Савјету безбједности не дође до проглашења независног Косова. Не треба да се плашимо савеза са Русијом, јер наши интереси су подударни, а идентитет кроз православље једнак, тако да Русија, као велика сила, нема разлога да нас мијења.
 
Покрет ће до краја септембра предати Народној скупштини Републике Српске захтјев са потписима грађана за расписивање референдума о уласку у НАТО.


СНП - Избор је наш



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com