Поводом Коштуничиног писма Додику

06.07.2009. год.

Поводом коштуничиног писма Додику у којем с он заложио за одржавање референдума српског народа о уласку у NATO.


Коштуничино писмо нас охрабрује, али нас не изненађује. Ово је говор српског политичара - истинског родољуба, који интерес свог народа ставља изнад свега. Покрет, Избор је наш, већ неколико година указује на потребу да се о свим суштинским питањима по српски народ, он изјасни на референдуму, јер то је најдемократскији начин изјашњавања народа. Такво питање је и улазак у НАТО. Нико нема право да искључи народ када је у питању одлучивање о његовој будућности. Покрет је започео акцију прикупљања потписа грађана који траже да се путем референдума народ изјасни о уласку у НАТО. Те потписе са захтјевом за расписивањем референдума почетком септембра предаћемо Народној скупштини Републике Српске. Уколико Народна скупштина не распише референдум, Покрет ће организовати протесте.
 
Понављамо разлоге зашто српски народ не треба ући у НАТО. НАТО је српски народ бомбардовао 1995. и 1999. године. Обезбиједио је проглашење и признање од више држава тзв. државе Косово. Српски интереси се не подударају са НАТО интересима који све чешће интервенишу у свијету, а посљедице тога су велики број жртава. Српски синови не морају гинути за туђи интерес. Српски политичари нису добили повјерење народа на причи, у предизборно вријеме, о потреби уласка у НАТО. Изјаве политичара да се у изборној години не отварају тешка питања, показују бестидно лицемјерје и увреду за здрав разум народа. Ове изјаве говоре да такви политичари желе да добију повјерење народа на лажним обећањима, а када узму власт, преваре народ. За српски народ није једина могућност улазак у НАТО. Алтернатива је војна неутралност, или савез са православним, братским и пријатељским  народима, прије свега са руским. Голема Русија је на узлазном путу у економском, демократском, моралном и духовном смислу. Такав савез православних земаља имао би велики потенцијал у природним богатствима, људском и моралном смислу.
 
Овом приликом Покрет истиче потребу да Народна скупштина Републике Српске забрани НАТО војну вјежбу на територији Српске, која је планирана у септембру мјесецу ове године. Ради се о присуству страних војника на нашој територији, а Народна скупштина за то није дала сагласност, што је кршење Устава Републике Српске. За Покрет, НАТО војници су непожељни на нашој територији.


СНП - Избор је наш



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com