Са конференције за новинаре одржане 05.03.2009.

05.03.2009. год.

Подржани споља, лажни родољуби, неки пробуђени комунисти из сва три народа поново покушавају изазвати рат на Балкану, и то тако што развијају мржњу међу народима у процесу стварања државе БиХ, а, у ствари, ништа не раде да до ње и дође, јер држава БиХ је немогућа да сва три народа буду задовољна у њој. Очигледно да бошњачки, хрватски и српски народ немају јединствен став када су у питању грб, химна, застава, приступање војним и политичким савезима, али ни у начину економског развоја.
 
Да закључимо: стварање БиХ државе јесте бацање новца, губљење времена и развијање мржње међу народима са могућношћу изазивања поновног рата. Стога, молимо истинске родољубе из бошњачког и хрватског народа да подрже српски народ у Републици Српској у његовом праву на самоопредјељење, а, с друге стране, Срби ће подржати сваки договор између хрватског и бошњачког народа у Федерацији БиХ.
 
Оне бошњачке политичаре који се сада залажу за грађанску државу питамо зашто нису пристали на Југославију, као истински грађанску државу, или зашто не покрену иницијативу да са Србијом имају заједничку државу, тим прије што у Србији живи значајан број Бошњака и Муслимана.
 
Покрет предлаже да власти РС и српски представници у заједничким институцијама покрену иницијативу да се 12. јул обиљежава као дан жалости и у РС и у ФБиХ. Покрет не пориче злочине, без обзира ко их је починио и ко су жртве тих злочина.
 
Нажалост, Покрет констатује да је врло мало слободе у медијима Републике Српске, част изузецима. Радио-телевизија Републике Српске финансира се од грађана РС, а ипак објективно и професионално не обавјештава те грађане. Она је у служби једне политичке опције. Поготово смо незадовољни њеним (не)праћењем активности Покрета, који је за своје идеје прикупио 50.000 потписа грађана Републике Српске. Рецимо и чињеницу да су страни медији били заинтересовани и пратили поједине наше активности, а, уколико кажу да не смију да такве активности прате у РС, ми их питамо како то смије БН телевизија, која се исто налази у РС. Однос РТРС-а према Покрету види се кроз два примјера: први, када је Покрет у самом почетку организовао акцију Помоћ Србима на Косову и Метохији, под називом "Кад би хлеба било више", рекли су да ће ту активност пратити под условом да се Предсједник Покрета не појављује; и други примјер прије неколико дана – на молбу Покрета да му се одобри плаћени термин како би се представио цијењеним гледаоцима РТРС-а добили смо одбијеницу.


СНП - Избор је наш



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com