Самоопредјељење је најбоље рјешење

26.11.2008. год.

Анализа Америчког национално-обавјештајног савјета дубоко забрињава Покрет, јер се у њој каже да ће до 2025. године у свијету, а самим тим и на Балкану, доћи до економске кризе, политичке дестабилизације, па и сукоба.

Из тих разлога Покрет позива све политичке факторе у Републици Српској и Федерацији БиХ да се фокусирају на изналажење рјешења које би предупредило ове догађаје, омогућило политичку стабилност и мир на овим просторима.

Сматрамо да, поучени искуством из Југославије и ових 13 година од потписивања мировног споразума у Дејтону, можемо рећи да се не може створити босанска нација од најмање два народа (Срба и Хрвата), те да БиХ није држава будућности, него, како кажу, "буре барута". Ово "буре барута" може да се активира и да се БиХ поново нађе у рату и употпуни ратни мозаик свијета у времену које долази, а најављују га озбиљне цивилне и војне обавјештајне службе САД. Стога позивамо политичаре да уоче демократско и најбоље рјешење које се налази у праву народа на самоопредјељење. То право одвело би Српску у независност, а српски народ у слободу и бољитак, јер би изабрао државу коју воли, те сам одлучио да ли је за евро-атлантске интеграције. Природно би било да то право искористе и други народи. Послије таквог развоја догађаја сав политички и економски потенцијал могао би се користити за ублажавање негативних ефеката глобалне финансијске и економске кризе, а која долази и на наше просторе, те да се у стабилном политичком амбијенту посветимо економском развоју и сваком бољитку. Покрет позива политичаре да објелодане боље рјешење, ако га имају. Уколико, не дај Боже, поново дође до сукоба, вође политичких странака биће најодговорније за грешке које могу бити историјске, а које ће тешко исправити будућа покољења.

Покрет сматра да у доласку до рјешења у БиХ требају узети учешћа велокодостојници све три конфесије.


СНП - Избор је наш



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com