Са конференције за новинаре одржане 02. јуна 2008. год. у Тањуговом прес центру

02.06.2008. год.

ТЕМА: ЗАШТО ЈЕ БиХ НАМЕТНУТО И ЛАЖНО РЈЕШЕЊЕ ЗА НАРОДЕ НА ОВИМ ПРОСТОРИМА


БиХ је наметнута са основним циљем да се на њеном простору наметне један вјештачки језик и једна вјештачка нација.

Тиме би се потиснуо идентитет понајвише српског народа који тада не би био господар на својој земљи, већ би био експлоатисан. Да је БиХ наметнуто рјешење види се по средству и начину њеног формирања. Средство је било НАТО бомбардовање, а начин притисци на политичке представнике овдашњих народа када су били фактички затворени у туђој земљи све док нису потписали оно што је неко други желио.

Српски народ не може имати два писма, јер нико од других народа у свијету то нема. Срби се морају одлучити за једно писмо, тим прије што су Хрвати кодификовали своје латинично писмо и све што је написано од 1992. год. на српском или хрватском језику припада хрватском културном насљеђу.

Слиједом изјаве премијера Додика у Загребу да је БиХ наметнута, очекујемо и тражимо од премијера да крене у припреме за проглашење независности Републике Српске, обезбиједи подршку и затражи међународно признање независне Републике Српске.
Покрет у сваком случају подржава ову храбру Додикову изјаву дату у Загребу, али ће са великом пажњом да прати и његова дјела. Јер послије ових крупних ријечи могу да услиједе и крупна дјела или, не дај Боже, недјела.

Изјавом Предсједника Хрватске, господина Месића, да је за Србе БиХ њихова домовина, а Сарајево главни град, стварају се предуслови да се обезбиједи интерес Загреба на простору РС и Федерације БиХ и стварање Велике Хрватске која има чак претензије да задире у дио територије Црне Горе.

С обзиром на неке изјаве да је дошло до сужавања ингеренција институције Предсједника Републике Српске, ми очекујемо од Предсједника РС, господина Кузмановића, да ће на најбољи начин демантовати такве изјаве. Уколико скупштинска већина крене и даље у развлашћивању институција РС, тада очекујемо да ће Предсједник РС показати сву храброст и капацитет институције Предсједника и распустити такву Народну скупштину и расписати ванредне изборе. На тај начин најбоље би демантовао ове претходне изјаве.

Позивамо студенте РС да дигну свој глас и спријече даље малтретирање академика и њиховог професора, господина Чавошког. Тиме ће највише помоћи себи јер ће омогућити професору да несметано преноси своје велико знање на њих. ЕУФОР се преварио ако мисли да може обесхрабрити тог великог човјека и Покрет господину Чавошком даје апсолутну подршку за све добро које чини свом српском народу.

Позивамо српске представнике у Парламентарној скупштини БиХ и Народној скупштини РС да покрену иницијативу о укидању одлуке Уставног суда БиХ о конститутивности сва три народа и у РС и у Федерацији БиХ. Ова одлука је правно проблематична, легална је, али не и легитимна, из простог разлога што су за њу гласала само двојица судија представника бошњачког народа, не узимајући у обзир тројицу странаца, док су по двојица судија, представника хрватског и српског народа били против.


Бања Лука
Предсједник СНП – ИЗБОР ЈЕ НАШ, Дане Чанковић


Информативна служба СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com