17.04.2006. Не замишљеним промјенама Устава БиХ

17.04.2006. год.

17.04.2006. године у Бијељини и Бањојлуци су осванули плакати иза којих стоји СНП – ИЗБОР ЈЕ НАШ, На плакатама је симболично приказано како то Бошњаци желе да мијењају дејтонски Устав.
Дејтонски Устав је оставио суверинитет Републици Српској и ФБиХ. РС и ФБиХ су пренијеле само дио својих овлаштења на институције БиХ. Такво правно уређење БиХ је максимум централизације на коју је пристао српски народ у Дејтону како би дошло до мира.
Предложеним уставним промјенама, покушавају се направити систем који би омогућио прегласавање српског народа и његово превођење од државотворног народа на националну мањину.
Питамо наше политичаре ко им је дао мандат да од конфедеративне дејтонске БиХ, праве унитарну Босну иХерцеговину? Позивамо их да дјелују у правцу децентрализације БиХ, како би спречили даље пљачкање грађана Републике Српске од стране институција БиХ и зауставили трансформације представљене на плакату.
Најбољи одговор за рјешење компликоване ситуације у БиХ, је демократски референдум на коме ће се грађани Републике Српске изјаснити да ли су за њено издвајање из овакве наметнуте БиХ.



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com