Разлози за независност Српске и најава митинга Народ говори

07.03.2008. год.

ЈЕСТЕ, КОСОВО ЈЕ СРБИЈА И НЕКА БУДЕ НЕЗАВИСНА СРПСКА!

СА КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ ОДРЖАНЕ У ТАНЈУГ-ОВМ  ПРЕС ЦЕНТРУ ДАНА 07.03.2008..

ТЕМА: РАЗЛОЗИ ЗА НЕЗАВИСНОСТ СРПСКЕ

Разлози за независност Српске су: економски, политички, безбједносни, историјски и национални.

Грађани у независној Српској би живјели много боље и имали веће плате јер новац не би одлазио за финансирање заједничких органа БиХ. Подсјетимо се да је 2003. године у заједничким органима радило 3.500 запослених, а данас их има око 21.000. У органима Федерације БиХ има око 18.000 запослених, а у државним органима РС без састава полиције има око 4.500. Буџет Бих се из године у годину значајно повећава, знатно више од буџета РС и буџета ФБиХ. Треба рећи и да ПИО ФБиХ не исплаћује 28.000 КМ мјесечно пензија људима који су то право остварили на простору ФБиХ и ПИО РС по том основу потражује око 200 милиона КМ.

Политички разлози- У независној Српској политичка стабилност била би много већа, што је предуслов за сваки бољитак. Грађани Српске могли би да изаберу друштвено-политичко уређење и могли би да склапају савез са оним државама са којима би то хтјели.

Безбједносни разлози- Безбједносна стабилност била би на пуно већем нивоу у независној Српској и због саме чињенице да су у ФБиХ присутни чланови Ал-Каиде.
Историјски- Државе у којима су живјели Муслимани, Хрвати и Срби са супротстављеним интересима развијале су се у крвавим ратовима са много људских жртава.
Национални - Природно је да се дијелови једног народа интегришу, а не да различити народи живе у једној држави са супротстављеним интересима намећући једни другима химну, грб, традицију, културу, па и историју.

Процес евроатлантских интеграција дестабилизује Балкан јер фаворизује мање народе и националне мањине подржавајући их у кршењу међународног права, а са друге стране понижава се српски народ.

Енглези су нас подстакли да урадимо плакате који су данас осванули у Бањалуци и Добоју “КОСОВО ЈЕ СРБИЈА“. Они су са поносом причали о свом принцу Харију који се у Авганистану бори за британске интересе. Порука плаката је да није завршена прича о Косову незаконитим чином проглашења независности.

Послије текста у јучерашњим Независним  новинама да ће г. Лајчак спријечити сваку причу о референдума, очекујемо да ће ударити на г. Додика јер је он највише причао о референдуму, а ми, без обзира што смо први почели, само смо невладина организација.

Покрет „ ИЗБОР ЈЕ НАШ“ 27. марта  на Тргу Крајина у Бањалуци организоваће митинг по називом „НАРОД ГОВОРИ“ са поруком:

„ЈЕСТЕ, КОСОВО ЈЕ СРБИЈА И НЕКА БУДЕ НЕЗАВИСНА СРПСКА“.

 

СНП - Избор је наш

 

 

Повезано:

Неприродност вишенационалне државе БиХ

Поводом изјаве г. Лајчака да свака прича о референдуму у Републици Српској мора престати

Незасита аждаја 10.04.2006.

Лагумџија нанио штету г. Трифуновићу и грађанима

Република Српска талац несређених односа Хрвата и Бошњака

Поводом гласања БиХ у Савјету безбиједности

Са конференције за новинаре на тему Оружане снаге БиХ и избори у Србији

Бомба у темељу Дејтонског споразума

Саопштење поводом могућих одлука Уставног суда БиХ


 




Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com