www.plebiscitrs.org
Ћирилица : Latinica : English  : Deutsch  : Русский  :  Français  :  Español  :  Italiano  
    Почетна страница
    Република Српска
    Зашто референдум?
    Подршка и плакати
    Медији
    Чланци
    Саопштења
    Активности
    Фото галерија
    Видео
    Новости
    Линкови
    Приложници и добротвори
    Контакт
    Потпиши петицију
    Пратите нас на ФБ

Court I Судница бр. 1 хашког трибунала
Снимци са суђења - атрхива


Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ
НЕ
ДА
Резултати анкете


Претражи сајт


Деца Србије
Говоримо Србски
ТОРС
Новости

Отворено писмо амбасадорима земаља у окружењу
02.02.2008. год.

ОТВОРЕНО ПИСМО ПОВОДОМ НАЈАВЕ
ДА ЋЕ ПАРЛАМЕНТ КОСОВА ПРОГЛАСИТИ НЕЗАВИСНОСТ

Амбасадорима: СЛОВЕНИЈЕ, ХРВАТСКЕ, МАЂАРСКЕ, РУМУНИЈЕ, БУГАРСКЕ, ЦРНЕ ГОРЕ,  МАКЕДОНИЈЕ и ГРЧКЕ

Ваша Екселенцијо,
Молимо Вас да вашим владама пренесете потребу да добро размисле прије него што се евентуално одлуче на признање једнострано проглашеног независног Косова и у вези са тим дубоку забринутост српског народа.

С обзиром на то, да су Ваше земље у региону, сигурно сте свјесни значаја који Косово и Метохија има за српски народ и његову одлучност да га одбрани.
Ваше евентуално признање независног Косова био би чин који би дестабилизовао читав регион са могућом рефлексијом и на вашу земљу. Српски народ би такав чин доживио као дубоко непријатељски. У том процесу  признања и непризнања Косова одредили би се они који су за и против  међународног права, а српски народ би знао ко су му пријатељи, а ко не. У таквој ситуацији сасвим природно би било да Срби са пријатељима склапају савезе и граде пријатељске односе у економском, политичком, културном и војном смислу. Да не би дошло до сукоба, предлажемо да УН организују међународну конференцију о Балкану, на којој би се дефинисало ко и на основу чега има право на самоопредјељење и на којој територијалној цјелини.

Обавјештавамо Вас, да увидјевши  да се на Косову подржава албанска национална мањина на самоопредјељење, а историјском државотворном српском народу намећу порази, Покрет је покренуо иницијативу за издвајање Републике Српске из наметнуте БиХ. Ово издвајање десило би се на основу референдума и покрет је прикупио 50,000 (педесет хиљада) потписа грађана Републике Српске који подржавају такву иницијативу. Уколико албанска мањина  прогласи независност Косова, захтијевамо да Народна скупштина Републику Српску прогласи независном државом.

Овим писмом приносимо Вам наше жеље за мир на земљи и добру вољу међу људима.

(СНП - ИЗБОР ЈЕ НАШ)